Sataman järjestyssäännöt (päivitetty 1.3.2019)

Venepaikat

Laituri- sekä rantapaikkoja Lökören venesatamassa. Lisätietoja paikoista.

Vierasvenepaikat/tilapäiset venepaikat

Vierasveneilijöille/tilapäiseen käyttöön (max. 24 h) on varattu kaksi venepaikkaa ns. vuorovenelaiturissa aallonmurtajan päässä. Tätä laituria saa myös käyttää tilapäiseen kiinnittymiseen satamassa asiointia varten sekä lastauslaiturina.

Hevossaaren asukkaille on varattu asiointilaituri satama-altaan Hevossaaren puoleisessa kulmassa. Asiointilaituri on tarkoitettu vain lyhytaikaiseen asiointiin, ei veneiden säilytykseen.

Laiturien päihin voi myös kiinnittyä tilapäisesti mutta tällöin käytössä tulee olla laituriportin avain.

Mikäli tarvitset pidempiaikaista tilapäistä laituripaikkaa, ota yhteyttä sataman henkilökuntaan.

Laituriportit/lukitus

Venelaitureille on asennettu lukittavat laituriportit. Avainpantti laskutetaan venepaikkalaskun yhteydessä ja avaimia saa tarvittaessa useampiakin ilmoittamalla siitä laskutukseen. Avainpantti maksetaan takaisin mikäli luopuu venepaikasta ja palauttaa avaimen. Kadonneista avaimista pyydetään ilmoittamaan välittömästi, jolloin ne voidaan poistaa käytöstä.

Kameravalvonta

Alueella on kattava, tallentava kameravalvontajärjestelmä.

Kahvila

Aallonmurtajalla toimii A-oikeuksin varustettu rantakahvila Cafe Sagitta.

Septityhjennys

Septipumppu sijaitsee eteläisen aallonmurtajan päässä, vuorovenelaiturin läheisyydessä.

Sähkö

Laitureilla on venepaikan haltijoiden käyttöön tarkoitettuja maasähköpisteitä. Sähköpisteet on varustettu paikkakohtaisella mittarilla, ja käytöstä laskutetaan kulutuksen mukaan.

Sähköpisteitä on myös läntisen satamaosan ns. talvisäilytyskentällä B- ja A1-laiturien läheisyydessä sekä 1-laiturin kulkusillan tuntumassa. Sähköpisteet ovat lukittuja, mutta avaimen saa käyttöönsä pyytämällä ja sähköstä laskutetaan käytön mukaan. Alueella on myös mm. Pyhtään Meriveneilijät ry:n sekä Hevossaaren asukkaiden sopimussähköpisteitä, jotka eivät ole yleisessä käytössä.

WC

Kahvilan läheisyydessä sijaitsevat WC:t ovat venepaikan haltijoiden käytössä myös kahvilan aukioloaikojen ulkopuolella. Kahdessa WC:ssä on riippulukko, johon käy laituriportin avain.

Veneenlaskuluiska

Veneenlaskuluiska on sataman käyttäjien vapaasti käytettävissä. Vetoauto ja vene tulee siirtää pois luiskalta välittömästi laskun/noston tapahduttua.

Pysäköinti

Venepaikkojen haltijoilla on oikeus pysäköidä alueella, laiturien kulkuporttien eteen saa pysäköidä/pysähtyä vain lastauksen ajaksi. Venetrailerien säilytys alueella kesäaikana on kielletty.

Satama-alueella on pysäköintikielto Saaristomarkkinat-tapahtuman aikana, joka järjestetään vuosittain elokuussa.

Jätehuolto

Huoltorakennuksen vieressä on jäteastia, jonne venepaikan haltijat voivat toimittaa veneilyssä syntyvän kaatopaikkajätteen (loppujäte). Alueella on myös hyötyjätepiste, jonne voi lajitella yleisimmät hyötyjätteet (paperi, lasi, kartonki, metalli).

Saarimökkiläisten loppujätteen keräyksestä vastaa Kymenlaakson Jäte Oy.  Mökillä syntyvä kaatopaikkajäte (loppujäte) tulee toimittaa alueella sijaitseviin lukittaviin yhteiskeräysastioihin (kääntöpaikalla hyötyjätepisteen vieressä). Huoltorakennuksen vieressä olevaan pieneen astiaan ei saa laittaa mökillä syntyvää jätettä.

Lisätietoja/yhteiskeräyspisteen avaimet: Kymenlaakson Jäte Oy:n asiakaspalvelu, puh. (05) 744 3474

Vesiposti

Alueella on Kymen Vesi Oy:n vesiposti. Lisätietoja/avaimet: Kymen Veden asiakaspalvelu, puh. 05-234 8111 (ma-pe 9-15)

Polttoainejakelu

Veneenlaskuluiskan vieressä on diesel-polttoaineen jakelupiste Pyhtään Meriveneilijät ry:n jäsenille. Lisätietoja www.pyhtaanmeriveneilijat.com

Talvisäilytys

Vuokraamme talvisäilytyspaikkoja sataman sisääntulon vieressä olevalla hiekkakentällä sekä aallonmurtajalle vievän tien varrella. Talvisäilytyskausi on 15.9.-31.5., muina aikoina veneiden säilytys alueella on kielletty.

Rantapaikkojen haltijat voivat säilyttää veneitä omilla paikoillaan myös talvikaudella ilman eri veloitusta. Huomaathan kuitenkin merenpinnan korkeuden vaihtelut ja jääolot veneiden säilytyksessä.